Klachtenregeling

Algemeen

ReNaMentor houdt zich aan de gedragscode van de Nederlandse Beroepsvereniging voor Professionele Mentoren.  Op de website van de Rechtspraak vind u alle gegevens over mentorschap en de professioneel mentor. 

Direct klagen

ReNaMentor streeft ernaar om zo goed mogelijk het mentorschap naar eer en geweten uit te voeren. 

Desondanks kan het voor komen dat u niet tevreden bent over een gemaakte beslissingen of de aangeboden hulp. Geef dit vooral tijdig bij ons aan. Dit mag zowel mondeling als schriftelijk.

U kunt altijd een klacht indienen, maar liever horen we direct waar het mis gaat volgens u zodat we hierover het gesprek aan kunnen gaan met elkaar.

Wie kan klagen

De betrokkene waarvoor het mentorschap is aangegaan kan klagen. Ook familieleden kunnen klagen. 

Professionals die middels een zorgovereenkomst of een contract diensten verlenen ten behoeve van de betrokkene kunnen dit ook. 

Vrienden, kennissen en anderen kunnen wel hun zorgen uiten over de gang van zaken, maar dit wordt niet als klacht behandeld.

Klachtbehandeling

De klager zal binnen vijf werkdagen, schriftelijk of digitaal, een ontvangstbevestiging krijgen van ReNaMentor. 

De mentor zal een onderzoek instellen naar de klacht en desgewenst (juridisch) advies inwinnen.

Klachtafhandeling

De mentor zal de klacht en de uitkomsten van het onderzoek binnen zes weken na het versturen van de ontvangstbevestiging bespreken met de klager. 

Mocht de klager niet tevreden zijn met de uitkomst van dit gesprek dan kan hij een klacht indienen bij de kantonrechter.

Rapportage klacht

De mentor zal alle klachten rapporteren aan de eigen accountant ten behoeve van de kwaliteitscontrole. 

Ook zal de mentor de specifieke klacht vermelden in de jaarlijkse rapportage aan de kantonrechter ten behoeve van de betrokkene.

Renamentor