Mentorschap

Wie zijn wij

Samen altijd paraat

Wij, Nancy, Renée , Anne en Ellen werken samen. Zo zorgen wij voor een goede bereikbaarheid en indien nodig nemen we elkaar waar. Dit kan nodig zijn bij spoed, ziekte, maar ook tijdens de vakanties.

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00uur. Mails houden wij gedurende de dag bij en worden beantwoord binnen 2 werkdagen. Post kunt u versturen naar Postbus 40189, 4008 DD ZWOLLE.

Het kan zijn dat iemand anders dan u gewend bent de telefoon opneemt of mail beantwoordt. We werken samen voor goede bereikbaarheid. 

In het geval van nood hanteren wij buiten onze reguliere werkdagen en tijden een bereikbaarheidsdienst, deze is van 08.00 uur ’s ochtends tot 22.00 uur ‘s avonds.

Anne Klinkenberg
06- 161 170 98
anne@renamentor.nl

Renée de Jong
06 – 241 49 718
renee@renamentor.nl

Nancy van der Vegt
06 – 579 13 213
nancy@renamentor.nl

Ellen van der Vegt
06 – 160 30 289
ellen@renamentor.nl

Wat doet een mentor

Vertrouwen opbouwen

De mentor moet leren wat u belangrijk vindt in het leven en welke keuzes u maakt of zou willen maken. De mentor wil weten welke mensen voor u belangrijk zijn en wat uw religieuze, culturele en persoonlijke voorkeuren zijn.

Regie voeren

De mentor is de regisseur van de zorg die aan u geboden wordt. De mentor houdt toezicht op de taken van de verschillende hulpverleners en coördineert de geboden zorg. De zorgaanbieders vertellen de mentor hoe de hulp loopt en maken afspraken met u en de mentor over de zorg.

Besluiten nemen

De mentor neemt bij elk nieuw vraagstuk een eerste belangrijke beslissing: kunt u zelf een beslissing nemen, is het nodig dat u dit samen met de mentor doet of neemt de mentor de beslissing voor u?

Verantwoording geven

De mentor is aangesteld door de kantonrechter en zal aan deze gevraagd en ongevraagd verantwoording afleggen. De mentor legt jaarlijks verantwoording af over zijn werk voor u aan de kantonrechter.

Dossier voeren

De mentor houdt een dossier bij over de zorg aan u. Hiervoor verzamelt de mentor informatie en verslagen over u.

Zorg controleren

De mentor controleert of de zorgaanbieders kwalitatief goede zorg verlenen. Als dit niet het geval is, kan de mentor een klacht indienen namens u.

Hoe het verder werkt

Wat doet een mentor niet

Er heerst vaak verwarring over de rol en verantwoordelijkheid van een professioneel mentor. Een professioneel mentor is geen begeleider of maatje. Dat betekent dat wij niet meegaan met onder andere kleding kopen of uitstapjes. Wij gaan ook niet mee met doktersafspraken of ziekenhuisbezoeken. Een mentor houdt zich niet bezig met financiën, want daarvoor zijn er bewindvoerders. Tevens zijn wij niet bevoegd om onze cliënten in te schrijven bij de gemeente.

Wat gebeurt er bij overlijden

Het mentorschap eindigt bij overlijden. Dit gebeurt van rechtswege op de dag van overlijden. De afwikkeling van de nalatenschap of het regelen van de uitvaart is geen taak van de mentor. Bij leven zorgen wij ervoor dat de wensen rondom de laatste levensfase, het overlijden en de uitvaart zo goed mogelijk in kaart worden gebracht. We proberen nabestaanden hier zo optimaal mogelijk mee te ontzorgen.

"We vinden het belangrijk om een maatschappelijke rol te vervullen als het gaat om voorlichting en informatie aangaande het mentorschap. Wij zijn er van overtuigd dat wij het verschil kunnen maken en vertellen hier dan ook graag over wanneer hier vraag naar is."

Renamentor